Servicii

Audit

Evaluarea initiala a infrastructurii IT este facuta de unul dintre consultantii IT, iar dupa evaluare si in functie de rezultate, poti solicita un audit specializat pentru compania ta. In urma auditului, ProActiv IT genereaza un raport detaliat despre securitatea informatiei din interiorul si exteriorul companiei, scanarea vulnerabilitatilor tehnice si teste privind exploatarea acestora, in cazul in care sunt descoperite.

Auditul IT mai presupune verificarea serverelor si a statiilor de lucru din punct de vedere operational, analiza modului in care se desfasoara salvarea datelor, verificarea retelei de comunicatii, precum si alte amanunte care iti ofera o imagine de ansamblu a situatiei actuale din cadrul companiei tale.

Beneficiile auditului IT


  • Identificati deficiente ale sistemului IT.
  • Realizati o analiza a licentelor existente in companie.
  • Evaluati riscul IT la nivel de companie.
  • Identificati cele mai bune practici de investitie in IT astfel incat sa beneficiati de intregul potential al sistemului.
  • Dezvoltati un plan strategic de dezvoltare al infrastructurii IT.
  • Alegeti metoda ideala de a proteja informatiile existente in compania dumneavoastra.
  • Organizati managementul si monitorizarea departamentului IT.
  • Dezvoltarea unui plan de upgrade si troubleshooting al retelei.
  • Realizati o strategie de legalizare a licentelor software.

Standarde, norme si ghiduri de audit IT folosite în elaborarea/efectuarea auditului IT

ISO 27001, ISO 27002 - Information Security Management System
The Control Objectives for Information and related Technology
Information Technology Infrastructure Library
ISO 20000 IT Service Management
ISO/IEC 27005 Guidelines for information security risk management.

Auditarea IT furnizeaza recomandari pentru tinerea sub control a riscurilor informationale, aduce o clarificare asupra tipurilor de amenintari si ofera directii de abordare a metodelor de protectie pentru a asigura bunastarea companiei, minimizarea potentialelor daune financiare, maximizarea profitului si a perspectivelor de business ale organizatiei.


Solutii de protectie a datelor

Prin intermediul serviciului de externalizare IT, Proactiv IT va pune la dispozitie solutii diverse de realizare de: backup a datelor care va protejeaza datele in caz de dezastre sau de pierdere in urma unui alt eveniment. Aceste solutii au fost testate de catre tehnicienii nostri de-a lungul timpului astfel incat acum putem oferi solutii optime adaptate bugetului si nevoilor clientului. Orice companie ar trebui sa dispuna de o copie de rezerva a datelor importante, astfel incat datele pierdute sa fie usor restaurate. In functie de cerintele clientului backup-ul de date se poate realiza zilnic, saptamanal sau lunar. Detinem solutii pentru realizarea de backup de date de la solutii simple pana la solutii complexe de stocare a datelor. Momentan solutiile noastre de backup de date se adreseaza doar clientilor cu care incheiem si un abonament de service sau externalizare, astfel incat tehnicienii nostri sa poata controla cu usurinata functionalitatea acestora.


Administrare servere

Serverele reprezinta, aproape intotdeauna, componenta cea mai importanta a unui sistem informatic si din acest motiv administrarea lor obliga la rigoare, pregatire profesionala si dotare tehnica de exceptie. Din contra, o abordare superficiala, sau delegarea unui personal insuficient pregatit teoretic sau tehnic, conduc aproape intotdeauna la transformarea serverelor in veriga slaba a sistemului informatic, iar efectele pot fi dintre cele mai dure: accesul unor persoane ostile la informatii confidentiale, pierderi de informatii, incetarea temporara a activitatii ca urmare a lipsei unei solutii pregatita din timp pentru situatii de avarie, etc. ProActiv IT s-a specializat in serviciul de administrare servere bazate pe platforme Linux si Windows. Experienta acumulata in timp si permanenta preocupare acordata componentei organizatorice au condus la definirea unor proceduri de lucru clare atat pentru operatiile de rutina-instalare, configurare si monitorizare servicii, intretinere hardware echipamente, cat si pentru operatiile cu caracter special: pregatirea din timp a solutiilor de restaurare a functionalitatii echipamentelor care au suferit avarii hardware sau software, dezvoltarea de aplicatii software personalizate cu scopul informarii in timp real asupra starii de functionalitate a echipamentelor, etc. Serviciul de administrare servere presupune, prin natura lui, o organizare fara fisuri, certificarea ISO 9001 fiind doar unul din pasii pe care i-am considerat necesari pentru sprijinirea acestui deziderat


Consultanta IT

- Consultanta inseamna acoperirea unui gol in cadrul expertizei unei companii.
- Toate companiile intr-o anumita faza necesita expertiza din exterior, pentru a le permite sa se extinda sau sa obtina valoare adaugata.
- Experimentatii nostri consultanti IT minimizeaza riscul in timpul perioadelor de schimbare.
- Consultanta poate insemna castigarea de valoare in urma achizitionarii de echipament hardware sau de software nou, dezvoltarea unei strategii Internet, etc.
- Consultantii nostri IT pot oferi, de asemenea, ajutor si un plus de valoare atunci cand mai multi furnizori IT par sa dea informatii contradictorii, caz in care este necesar un punct de vedere independent.
- Serviciul nostru de consultanta este proiectat pentru a fi flexibil, astfel incat sa ne putem adapta la cerintele individuale ale companiei dumneavoastra.
- Oferim consultanta pe mai multe nivele, pornind de la simple sfaturi si pana la proiectarea si implementarea unui sistem complet.
- Impreuna cu celelalte servicii ale noastre, putem creea un pachet croit pe nevoile dumneavoastra.


Gazduire email

Acceseaza email-ul pe telefon, tableta sau calculator direct din pagina web sau folosind un client de email de tipul Thunderbird sau Outlook. Foloseste functia de redirectionare email. Atunci cand vei primi un email pe adresa gazduita la ProActiv IT, o copie a acelui mesaj va fi trimisa automat pe o alta adresa de email, la alegerea ta.